Certyfikat Polskiej Marki Turystycznej Krainy Lessowych Wąwozów

Przetwory Manufaktury Różanej posiadają Certyfikat Marki Lokalnej Zielony Pierścień ( dawnej Certyfikat Produktu Lokalnego) dla produktu spożywczego, przyznawany wyrobom przyjaznym dla środowiska, mających związek z danym regionem.

Wytwarzane przez nas specjały wpisane są na listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Produkt Tradycyjny to ogromny zaszczyt, który motywuje do dalszej pracy i rozwoju, a jednocześnie daje nam możliwość promowania przetworów obecnych w kuchni od wieków. Dzięki LPT przypominamy sobie to co zostało zapomniane.  Sięgając do korzeni na nowo cieszymy się zdrowiem które każdy z nas może mieć tuz obok siebie – we własnym ogrodzie. W swojej pracy skupiamy się na wyszukiwaniu i promocji lokalnego dziedzictwa kulinarnego.

Przetwory wytwarzane w naszej Manufakturze Różanej z powodzeniem brały udział w licznych konkursach i kiermaszach kulinarnych. Jury oceniające wystawiane produkty doceniało wybitne walory smakowe, ich niepowtarzalność, oraz silne przywiązanie do tradycji czego dowodem są liczne nagrody i wyróżnienia:

Nasze „Kulinarne Dziedzictwo–Smaki Regionów” na najlepszy produkt regionalny 2013r

Konfitura z owoców róży – I nagroda w Finale Wojewódzkim Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” 2014r.

„Perła 2015”- dla Konfitury z owoców dzikiej róży – finał konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”

Mus z owoców dzikiej róży – I nagroda w Finale Wojewódzkim Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” 2017

Konfitura różana z Końskowoli – I nagroda w Finale Wojewódzkim Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” 2018r

Konfitura różana z Końskowoli – nominacja do „Perła 2019” w Finale Wojewódzkim Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” 

„Orzeł Polskiego Rolnictwa 2019” przyznawany przez tygodnik „Wprost” i Agencje Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa

Konfitura różana z Końskowoli – nominacja do „Perła 2021” w Finale Wojewódzkim    Konkursu„Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”

Żelki z dyni- I nagroda w Finale Wojewódzkim Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” 2021r