Sok z pigwowca niesłodzony – pigwowiec często nazywany jest „polską cytryna” oczywiście nie bez powodu – zawiera on więcej witaminy C niż cytryna, a dodatkowo nie przyswaja on zanieczyszczeń ze środowiska ( w tym metali ciężkich). Owoce pigwowca posiadają wiele antyoksydantów, które niszczą wolne rodniki, a tym samym zmniejszają ryzyko wystąpienia nowotworów. Pigwowiec zawiera również kwasy organiczne, pektyny, witaminy. Zapobiega też nadmiernemu wzrostowi cukru we krwi, a tym samym hamuje rozwój cukrzycy. dodatkowo wpływa korzystnie na serce, obniża ciśnienie i zapobiega zbyt wysokiemu poziomowi lipidów we krwi. Sok jest wytworzony ze 100% owoców pigwowca nie zawiera cukru dlatego może spożywać go każdy. Pigwowiec polecany jest szczególnie do spożywania w okresie jesienno-zimowych zachorowań. Doskonale nadaje się do herbaty czy kawy, deserów, można go również wykorzystać jako barwnik do mas.
Mus z owoców róży – idealny dla dużych i małych, tych którzy poznali już smak owoców róży lecz nie lubią konfitury oraz tych którzy jeszcze nie wiedzą jak smakują owoce. Owoce róży zawierają bardzo wiele witamin i właściwości leczniczych. Mus można dodać do masy, posmarować naleśniki czy kanapkę.
Konfitura z pigwowca – w nowej odsłonie, czyli krojona i gotowana w syropie 🙂 Można ją dodawać nie tylko no herbaty zamiast cytryny, ale również posmarować na kanapce lub posmarować pod masę ciasta aby nadać mu wyrazistości