11/08/2018 podczas finału regionalnego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” Konfitura różana z Końskowoli zajęła I miejsce
hiwa
Życzenia Noworoczne
Zarówno owoce dzikiej róży jak i pigwowiec to bogactwo witaminy C która jest znacznie lepiej przyswajalna niż syntetyczna i źródło antyoksydantów. Naukowo udowodnione działanie przeciwgrzybicze, przeciwbakteryjne oraz przeciwzapalne. Jednym słowem produkty Manufaktury Różanej są idealne w sezonie jesienno-zimowym
Życzymy w Nowym Roku wszystkiego dobrego aby 2018 był lepszy od poprzedniego oraz dziękujemy za to że byli Państwo z nami w minionym roku, a także mamy nadzieję że przetwory z Manufaktury Różanej będą pieściły Państwa podniebienia przez cały ten rok 🙂
Pigwowiec i jego zalety
Jesień to niezbyt korzystny okres dla naszego zdrowia. Gdy organizm jest osłabiony i bardziej narażony na infekcje z pomocą przybywa pigwowiec. Jest on doskonałym źródłem witaminy C i wzmacnia odporność abyśmy mogli cieszyć się wspaniałym zdrowiem przez cały rok. Sok z pigwowca z Końskowoli to w 100% naturalne lekarstwo dla naszego organizmu dodatkowo nie zawiera cukru co jeszcze bardziej wzmacnia jego działanie. Teraz w nowej większej butelce – zapraszamy do zakupu 😄
Jak robi się różane specjały
Oto pierwsze efekty z sesji Manufaktury Różanej pokazujące wytwarzanie naszych przetworów. Zapraszamy do obejrzenia
fot. Teresa Orłowska
X Kazimierski Jarmark Świąteczny
Od 10 do 11 grudnia produkty Manufaktury Różanej będzie można zakupić na Rynku w Kazimierzu Dolnym podczas X Kazimierskiego Jarmarku Świątecznego. Wytwarzane przez nasz przetwory są nie tylko doskonałym dodatkiem do światecznych potraw ale także orginalnym i zdrowym świątecznym prezentem. Zapraszamy!